In dit gedeelte wil ik graag wat meer vertellen over het bassen. Basgitaar bespelen doe ik al sinds '74/'75 en dat is natuurlijk begonnen met een simpel goedkoop 4 snarig JB imitatie basje en daarna langzaam gegroeid tot wat het is vandaag.....

Steve.

MUSIC...Bassen....

In die tijd kocht en luisterde ik heel veel muziek (op die grote zwarte ronde cd's...) en ergens rond '78/'79 kwam ik in aanraking met de muziek van Japan die hun extravagante stijl steeds meer veranderde. Uiterlijk maar ook muzikaal. De bassist Mick Karn (R.I.P.) speelde op een fretloze bas (Wall) en dat begon me steeds meer te intrigeren. Dus zelf ook een fretloze (Ibanez) gekocht, (die ik overigens nooit had moeten wegdoen, maar dat terzijde).

Daarna begon het fretloos spelen me steeds meer te interesseren tot zelfs een periode dat ik alleen nog maar fretloos speelde, maar dat is tegenwoordig weer allebei geworden, mede doordat ik steeds vaker in (cover)bandjes ging spelen.

Ergens in de tijd ben ik van 4 naar 5 snarige bassen (fretloos en gefret) gegaan en tegenwoordig zelfs ook een 6 snarige bas (gefret). Mijn stijl is voornamelijk "fingerpicking", het betere trek en pluk werk is niet echt voor mij weggelegd.
Waarom ik het doe....

Gewoon omdat het verschrikkelijk leuk is om muziek te maken. Ongeacht wat ik doe. Het spelen in een band is leuk of dat nou een vaste band is of een invalbeurt of een projectmatige band. Ik vindt het fijn om te mogen optreden, om een publiek te vermaken en om met muzikanten een prestatie neer te zetten.. Zie ook hier.
Optreden...

Natuurlijk kan ik wel een bloemlezing geven over hoe, wat, wie, wanneer en waarom. Maar dat is niets meer dan ijdelhied. Tripodia, Musicon, kleine en grote feesten, kleine en grotere kroegen, alles wel een keer meegemaakt, heel veel bijzondere zaken met bijzondere muzikanten en op bijzondere plekken. 1 die ik wel wil noemen is mijn 1 malige ervaring in Carre, Amsterdam. Dat optreden is voor mij legendarisch. Een uurtje of 2 later stond Van Morrison op dat podium te spelen waar ik vlak daarvoor ook had staan spelen. Je realiseert je pas later hoe speciaal dat optreden is geweest.Tegenwoordig speel ik in 2 bandjes een Blues (rock) band The BullFrog Blues Band. En in een cover bandje Los Zand, met een stel hele voortreffelijke muzikanten.

Zien?

27-4-2015, Band = Los Zand - De Zeester, Katwijk. 16:45 uur.
14-5-2015, Band = April Fools - Hutspop, Beestenmarkt, Leiden. Info volgt.
6-6-2015, Band = Los Zand - SVC, Scheveningen. (Besloten) 16:00 uur.
13-6-2015, Band = Bullfrog Blues Band - Cafe Gesellie, Zevenbergen. 22:00 uur.
26-6-2015, Band = Los Zand - De Blauwe Bok, Katwijk. 22:00 uur.
4-7-2015, Band = Los Zand - Strandtent, Katwijk. Info volgt nog.
13-8-2015, Band = Los Zand - Strand, Katwijk. Info volgt nog.

27-4-2016, Band = Los Zand - De Zeester, Katwijk. 16:45 uur.
21-5-2016, Band = Bullfrog Blues Band - Cafe Gesellie, Zevenbergen. 22:00 uur.

..

..

Terug naar het

BEGIN...