Deze site gaat over mijn "uit de hand" gelopen hobby. Ik maak al heel lang muziek zonder illusies of pretenties, gewoon voor mijn eigen plezier, omdat ik het ontzettend leuk vind. Niets nieuws (!), geen innoverende baanbrekende nieuwe muzieksoort, gewoon muziek rechtstreeks vanuit mijn hart en hoofd. Geinspireerd door de muziek waar ik zelf ook graag naar luister Pink Floyd, Porcupine Tree, God is an astronaut, Japan, etc. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan hebben als ik.

Steve.

MUZIEK...Wat ik doe....

Als ik in bandjes speel is dat altijd als bassist, dat is wat ik me voel, maar daarbuiten thuis in mijn piepkleine home studiootje doe ik ook dingen die door mijn creativiteit worden ingegeven. Bassen blijft altijd het leukste om te doen. Als bassist heb ik een aantal voorbeelden omdat ik hun techniek, virtuositeit en creativiteit erg bewonder, zoals o.a. Pino Palladino en Mick Karn (R.I.P.).

Bij het "creatieve" proces maak ik veelvuldig gebruik van synthesizers en ook daarin heb ik natuurlijk een aantal mensen die mijn favoriet zijn zoals Richard Barbieri (o.a. Japan, P.T.), Nick Mason (Pink Floyd) en God is an astronaut als geheel concept. Ik zou mijn eigen muziek graag progressive rock noemen, maar meestal eindigt een idee als een beetje chill-out, ambient-achtige, electronische, rockachtige "IETS". Noem het zoals u dat zelf uitkomt. Verder of anders kan ik het niet omschrijven. MAAR LUISTER VOORAL ZELF!
Waarom ik het doe....

Gewoon omdat het verschrikkelijk leuk is om muziek te maken. In een band of in mijn piepkleine studiootje. Ik vindt het leuk om op te treden, publiek vermaken, met andere muzikanten een prestatie neer te zetten... Voor een band impressie zie hier voor een kleine indruk en dan vooral vanaf 3:40 min.

Maar ik vind het ook leuk om zelf in mijn piepkleine uit zijn voegen gegroeide home studiootje mijn eigen dingetjes te doen. Niets spannends, niets nieuws (!), maar gewoon "IETS" wat ik mooi vind, ik hoop jij ook.

..

..

Terug naar waar het

BEGON...