Deze site gaat over mijn "uit de hand" gelopen hobby. Ik maak al heel lang muziek. Ik heb geen illusies een groot muzikant, componist of wat dan ook te zijn of te worden, want geloof me als je op mijn leeftijd nog denkt dat je ontdekt wordt als de nieuwe "Bieber", zit er iets niet goed in je "bovenkamertje". Maar 1 ding weet ik echter wel zeker, ik maak muziek voor mijn plezier, omdat ik het ontzettend leuk vind. Niets nieuws (!), geen innoverende baanbrekende nieuwe muzieksoort, nee, gewoon muziek uit het hart en het hoofd. Gewoon geinspireerd door de muziek waar ik zelf ook graag naar luister zoals Pink Floyd, Porcupine Tree, God is an astronaut, Japan, etc. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan hebben als ik.

Steve.

MUZIEK...Wat ik doe....

In bandjes ben ik altijd bassist, dat is wat ik me ook voel, maar daarbuiten doe ik ook dingen die door mijn creativiteit worden ingegeven. Bassen blijft altijd het leukste om te doen. Als bassist heb ik een aantal voorbeelden omdat ik hun techniek, virtuositeit en creativiteit erg bewonder. Mijn voorbeelden zijn o.a.Pino Palladino en Mick Karn (R.I.P.).

Bij het creatieve proces maak ik veelvuldig gebruik van synthesizers en ook daarin heb ik natuurlijk een aantal mensen die mijn voorbeelden zijn zoals Richard Barbieri (o.a. Japan, P.T.), Nick Mason (Pink Floyd) en God is an astronaut als geheel concept. Ik zou mijn muziek graag progressive rock noemen, maar meestal eindigt een idee als een beetje chill-out, ambient-achtige, electronische "IETS". Verder of anders kan ik het niet omschrijven. MAAR LUISTER VOORAL ZELF!
Waarom ik het doe....

Gewoon omdat het verschrikkelijk leuk is om muziek te maken. Ongeacht wat ik doe. Het spelen in een band is leuk of dat nou een vaste band is of een invalbeurt of een projectmatige band. Ik vindt het fijn om te mogen optreden, om een publiek te vermaken en om met muzikanten een prestatie neer te zetten... Zie ook hier voor een kleine indruk.

Maar ik vind het ook leuk om zelf in mijn piepkleine uit zijn voegen gegroeide home studiootje mijn eigen dingetjes te doen. Ergens halverwege de jaren 80 kocht ik mijn eerste synthesizertje (Yamaha CS01) en dat is gaan groeien. Met de instrumenten die ik daarvoor terug krijg maak ik datgene wat ik doe. Niets spannends, niets nieuws (!), maar gewoon "IETS" wat ik mooi vind, ik hoop jij ook.

..

..

Terug naar het

BEGIN...